Sens un efektīvs līdzeklis: aso piparu tinktūra matu augšanai

Katram cilvēkam katru dienu izkrīt no 60 līdz 100 matiņiem. Tā ir norma. Bet ko darīt, kad norma vairs nav norma un ikdienas matu izkrišana kļūst par īstu katastrofu?

Par efektīvu veidu, kā stiprināt matus, pastāstīsim šajā rakstā!

Kāpēc izkrīt mati?

Aukstums. Mati ļoti cieš aukstajā sezonā, īpaši tad, ja baidāmies sabojāt savu frizūru un atsakāmies valkāt cepuri lielā aukstumā, mūsu mati ir pakļauti ārkārtējam stresam. Aukstums tiem ir ļoti nežēlīgs: tā dēļ sašaurinās galvas asinsvadi, no tā tiek traucēta asinsapgāde un līdz ar to arī matu barošana.

Stress. Ļoti izplatīts matu izkrišanas cēlonis – nervozitāte, rūpes, traucējumi. Cik daudz to mēs piedzīvojam katru dienu! Mājsaimniecības problēmas, nepatikšanas darbā, strīdi ar mīļajiem – un tad mēs ar šausmām skatāmies uz ķemmi, kurā pēc ķemmēšanas palicis vesels matu kušķis.

Vitamīnu trūkums. Iespējams, ka matu katastrofas cēlonis ir triviāls – vitamīnu trūkums. Tad ir jārūpējas par savu veselību: vitamīni ne tikai uzlabos matu stāvokli, bet arī veicinās imunitāti.

Piparu tinktūra matiem

Par visefektīvāko līdzekli pret matu izkrišanu tiek uzskatīta piparu tinktūra. To var iegādāties aptiekā vai pagatavot paši. Vispirms labāk to nelietot tīrā veidā, īpaši, ja jums ir jutīga āda. Turklāt, ja galvas āda ir sausa, piparu tinktūra var to sausināt vēl vairāk, kas var izraisīt blaugznas.

Tāpēc ar piparu tinktūru var pagatavot visdažādākās maskas. Ja tās neradīs dedzināšanu, kairinājumu un alerģiju, tinktūru var lietot tīrā veidā. Piparu tinktūra matiem ir pārbaudīts tradicionāls līdzeklis pret matu izkrišanu. Tās iedarbība ir vienkārši lieliska!

Piparu tinktūru matu augšanai

1 lielu asā sarkanā pipara pāksti sasmalcina un pārlej ar 1 glāzi degvīna. Novietojiet burku tumšā vietā un noturiet 1-3 nedēļas. Ik pēc 5 dienām tinktūru sakrata. Pēc tam izkāst, pirms lietošanas vienu daļu tinktūras atšķaidīt ar desmit daļām ūdens, ar vates tamponu ieziest matu saknēs.

Lasi vēl: Kā likvidēt gludekļa atstātās pēdas uz auduma?

Piparu tinktūra uzlabo ādas apasiņošanu, stimulē matu augšanu. Mati tiek stiprināti un sāk augt ātrāk. Kļūst spēcīgi, dzīvīgi, uzlabojas to stāvoklis. Tinktūra jāieziež tikai pie saknēm, nevis jāuzklāj visā garumā, lai tā nesausina matus.

Maskas ar piparu tinktūru matu augšanai

Sajauc 1 ēdamkaroti piparu tinktūras un 1 ēdamkaroti rīcineļļas. Iesmērējiet maisījumu matu saknēs, atstājiet to pusstundu līdz divas stundas. Rīcineļļu var aizstāt ar jebkuru citu jums tīkamu augu eļļu. Vislielāko efektu sniedz terpentīna, mandeļu un olīveļļa.

Lieliska stiprinoša maska matiem: rīcineļļa, sīpolu sula, medus, olas dzeltenums un piparu tinktūra. Iesmērējiet maisījumu matu saknēs, atstājiet uz 1-2 stundām. Regulāri lietojot, mati pārstāj izkrist.

Piparu tinktūru masku sastāvā var lietot pat ar sausu galvas ādu. Lai to izdarītu, dažas ēdamkarotes tinktūras sajauc ar kefīru un olu dzeltenumiem.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment